Over ons

Een stukje voorgeschiedenis

Voordat we iets zeggen over onze projecten in India is het goed dat u weet dat van de founder van deze organisatie en de voorouders uit India komen. Mede hierdoor heeft deze familie een meer dan gemiddelde belangstelling voor dit land. Samen reizen ze regelmatig naar verschillende bestemmingen in India om hulp te bieden aan de allerarmsten daar. Om dit mogelijk te maken, is de stichting Dienende Handen opgericht.

Het ontstaan van de stichting

In het voor jaar van 1999 vertrok men met een groep mensen naar zuid India dit op uitnodiging van een baptistenpredikant uit Hospet. Er werden verschillende dorpen bezocht en men was ooggetuige van de zeer erbarmelijke omstandigheden waarin de mensen daar leven. Men werd persoonlijk heel erg geraakt en toen kwam het besluit om de Stichting Dienende Handen op te richten.

De doelstelling van de stichting

Ons doel is o.a. een eind te maken aan de kindermishandeling ter plekke, zoals b.v.de zeer zware en de ongezonde kinderarbeid. Wij willen dit bereiken door het creƫren van een veilige leefsituatie, goede opleiding en medische verzorging. Ons uiteindelijke doel hierbij is om de kinderen en ook vrouwen in soortgelijke situaties een gedegen bagage mee te geven zodat ze straks als volwaardige burgers in staat zullen zijn om voor zichzelf te kunnen zorgen. Ook willen wij ze motiveren door sociale vorming om straks zelf andere kansarme kinderen te gaan helpen. Op deze manier zal de negatieve spiraal doorbroken worden.