Over ons

Een stukje voorgeschiedenis

Voordat ik iets ga vertellen over onze projecten in India, zal ik mezelf eerst aan u voorstellen. Mijn naam is Vera Alladien en mijn voorouders komen uit India. Mede hierdoor hebben mijn jongere zussen Vita, Agnes, Miriam en ik een meer dan gemiddelde belangstelling voor dit land. Samen reizen we regelmatig naar verschillende bestemmingen in India om hulp te bieden aan de allerarmsten daar. Om dit mogelijk te maken, richtten wij de stichting Dienende Handen op.

Het ontstaan van de stichting

In het voor jaar van 1999 vertrok ik met een groep mensen naar zuid India dit op uitnodiging van een baptistenpredikant uit Hospet. Wij bezochten verschillende dorpen en waren ooggetuigen van de zeer erbarmelijke omstandigheden waarin de mensen daar leven. Persoonlijk raakte me dit heel erg en ik kwam hierdoor tot het besluit om de Stichting Dienende Handen op te richten.

De doelstelling van de stichting

Ons doel is o.a. een eind te maken aan de kindermishandeling ter plekke, zoals b.v.de zeer zware en de ongezonde kinderarbeid. Wij willen dit bereiken door het creƫren van een veilige leefsituatie, goede opleiding en medische verzorging. Ons uiteindelijke doel hierbij is om de kinderen en ook vrouwen in soortgelijke situaties een gedegen bagage mee te geven zodat ze straks als volwaardige burgers in staat zullen zijn om voor zichzelf te kunnen zorgen. Ook willen wij ze motiveren door sociale vorming om straks zelf andere kansarme kinderen te gaan helpen. Op deze manier zal de negatieve spiraal doorbroken worden.