Project in Pirmahal

In Pirmahal (Pakistan) werkt Stichting Dienende Handen (in het Engels: Servinghands) al meer dan 20 jaar onder de christenen daar, die als tweederangsburgers behandeld worden. Ze zijn vaak heel arm en ondervinden heel veel strijd.
Hieronder een verslag van Asif, onze contactpersoon, over wat er het afgelopen jaar zoal gedaan kon worden.


Introductie over ons team,

Wij wonen in Aziƫ, Pakistan, midden in Punjab. We leven in de kleine stad Pirmahal. Er wonen meer dan 500 christelijke families in onze stad. Ze horen bij verschillende kerken, we houden van elkaar in Jezus omdat we allemaal hetzelfde zijn in Jezus.

Ikzelf, Asif, ontmoet in 2008 de oprichter-zuster Tazara (=Vera Alladien) die heel aardig en voorzichtig met ons is. Ze is een echte volgeling van Heer Jezus en ze houdt van Zijn mensen over de hele wereld.

Zuster Tazara heeft is ons tot grote hulp en voorziet ons van vitale zaken. Waar ze kan helpt ze bij elk probleem en elke moeilijkheid in het leven. Ze is zo goed en heeft een heel mooi hart.

Servinghands verdeelt sinds 2008 elk kerstfeest voedsel onder de armen

We zijn erg vereerd om zuster Tazara in ons leven te hebben en dat Servinghands het mogelijk maakt om in Pakistan hulp te bieden aan arme en behoeftige mensen. Servinghands deed het geweldig voor de mensen in Pakistan. Servinghands leverde ons elke kerstperiode kwaliteitsvoedsel voor de arme mensen. De meeste arme gezinnen kunnen geen kwaliteitsvoedsel eten met Kerstmis en andere feestdagen. Servinghands deelt daarom altijd voedsel uit aan arme en hongerige mensen in onze omgeving. De Heer zegent ons altijd door wat met hulp van Servinghands gedaan kan worden.

Hulp aan weduwen en vrouwen die thuis werken.

Servinghands is geschenk van de Heer, altijd met liefde zorgend voor armen. Het is nu ongeveer 11 jaar dat we door Servinghands met materieel en financiƫn geholpen worden. Zuster Tazara helpt altijd om weduwen, jonge vrouwen en thuiswerkende vrouwen te onderrsteunen. De meeste christelijke vrouwen worden het slachtoffer van schulden, godslastering en discriminatie. Maar Tazara staat altijd voor hen klaar en ze helpt ons vanuit haar keuken. Ze helpt weduwen en jonge vrouwen bijvoorbeeld op de volgende manieren:

  1. Naaimachines voor weduwen
  2. Huishoud-items voor weduwen
  3. Schuldslachtoffers vrouwen
  4. Hulp aan vrouwen voor babyzorg/operaties
  5. Hulp aan weduwen om ergens in bekwaam te worden.
  6. Hulp aan arme vrouwen voor operatie en ziekenhuis.

Servinghands doet geweldig werk in ons land en velen in Pakistan zijn erg dankbaar voor wat Servinghands doet. Veel vrouwen bidden voor deze organisatie, zodat de Heer het werk meer zal zegenen .

Hulp aan wees- en straatarme kinderen.

Ik ben heel gelukkig te kunnen melden dat Servinghands weeskinderen arme kinderen helpt bij hun opleiding, de kosten voor uniform, boeken en nog veel meer. Tazara is altijd dol op kinderen en distribueert zoveel mogelijk wat er nodig is bij problemen en in moeilijke tijden. Ze helpt kinderen die slachtoffer zijn geworden.
Akash was een jongen die geslagen werd door moslims en ze hadden ook seks met Akash. Hij was de enige zoon van een weduwe. Servinghands hielp Akasha om voor zijn behandeling naar een goed ziekenhuis te gaan en droeg zorg voor goed doktersonderzoek.

Servinghands helpt slachtoffers van godslastering en blasfemie in Pakistan.

Christenen worden in Pakistan geconfronteerd met gevallen van godslastering en rechtsvervolging. Vrouwen die door de politie zijn gearresteerd, worden door hen naar de gevangenis gestuurd. Ook werden ze hard mishandeld. Vrouwen worden slachtoffer van verkrachting, seks enz. Ze gebruiken christelijke vrouwen voor slechte activiteiten, alleen omdat ze arm zijn en huishoudelijk werk doen voor voedsel voor hun familie. Het leven is zo moeilijk voor Pakistaanse christenen, vooral vrouwen.

Servinghands helpt ons in verschillende gevallen van godslastering, en ze helpt ons ook om de moslimmannen verantwoordelijk te stellen en waar mogelijk het leven van christenen te redden.
We zijn dankbaar dat de Heer met ons team in Pakistan is.
Servinghands is onze enige bron om de armen in onze regio te helpen.

Bedankt en aandacht voor vrouwenhandvaardigheid.

Als team danken we Servinghands en sr.Tazara heel hartelijk vanuit het diepst van ons hart. We zijn allemaal biddend en dankbaar voor de aan ons betoonde vriendelijkheid en genade voor onze mensen.

En het zou geweldig zijn als we de activiteiten voor jonge vrouwen weduwe en weduwen kunnen voortzetten/uitbreiden. De vrouwen willen dolgraag onderwezen worden in handvaardigheid om daarmee hun familie te kunnen ondersteunen bij het hopen van de dagelijkse voeding.
Met een nieuw handvaardigheidsmicroproject kunnen vrouwen in onze omgeving dan leren hoe ze nuttig kunnen worden voor hun gezinnen.

Bedankt, Gods zegen, en onze welgemeende groeten en liefde van het team en Sehrish.
Bro. Asif & Sehrish met team.